Året var 1986 när Sören Nilsson flyttade från de djupa skogarna i Lönneberga till kusten och kärleken Eva.

Om Stranda AB

Hemsida_historia_0001_1999Året var 1986 när Sören flyttade från de djupa skogarna i Lönneberga ut till kusten och kärleken Eva. Sörens dåvarande arbetsgivare insåg hans klurighet och undrade om han inte kunde bygga specialmaskiner åt dem. Sagt och gjort, Stranda Konstruktion föddes i Sörens svärfars verkstad.

1989 köpte Sören och Eva sin egna gård och sakta men säkert har ladugården förvandlats till en hög-teknologisk industri. Sören fortsatte att bygga specialmaskiner och fixturer och med tiden krävdes det mer och mer avancerad utrustning så 1995 köpte Sören den första CNC-maskinen och den första medarbetaren anställdes.

Den allra första CNC-maskinen har varit Stranda trogen och det är först nu tjugo år senare som den har fått lämna till förmån för nyare och modernare maskiner. Ladugården har byggts ut och moderniserats i omgångar och sedan 2010 heter vi bara Stranda AB. Vi är fortfarande ett helt familjeägt företag med Sören och Eva Nilsson vid rodret. Tillsammans med våra anställda lovar vi att göra vårt yttersta för att serva dig som kund.